Vadgesztenye – Az év gyógynövénye - dr.Kelen

Vadgesztenye – Az év gyógynövénye

blog_vadgesztenye

A természet ősszel mutatja meg legszínesebb arcát, amikor a fák a zöldtől kezdve a sárgán át a bordó különböző árnyalataiban pompáznak. A lábunk alatt ropogó falevelek között megbújnak a fényes barna gesztenyék, amelyek sokszor még felnőttként is elvarázsolnak minket. Nem is csoda, hiszen a gesztenyének valóban sok csodálatos tulajdonsága van…

A gesztenyefa az egyik legelterjedtebb fánk, amelynek magjából, leveléből, és kérgéből származó kivonatokat már a XVI. századtól kezdve különböző módokon használtak fel. Eleinte takarmányként és magas szappantartalmú hatóanyagai miatt mosószerként, később légúti betegségek, bélhurut és belső vérzések gyógyítására is alkalmazták.

A vadgesztenye napjainkban is sok mindenben segíthet: a belőle készült tea például jó nyákoldásra, köhögés és láz csillapítására, illetve a pattanásos bőr lemosására. Magas szappantartalmú hatóanyaga jól oldja a textíliák különböző szennyeződéseit, ezért a hagyományos mosószerek remek környezettudatos változataként használható. A kérgéből előállított eszkulint és humarint fényvédő készítményekben használják, mert elnyelik az ártalmas uv sugarakat. És ami számunkra a Dr.Kelen-nél legfontosabb: a magból kinyert eszcin érszűkítő, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően krémekben, gélekben alkalmazva visszér és aranyér tüneteinek kezelésében rendkívül hatásos.

A vénák gyógyítója

„Az egészségtelen életmód terjedése, a tartósan végzett ülő- vagy állómunka, az elhízás és a dohányzás egyaránt a vénás keringési zavarok rizikófaktorai.” – magyarázza Dr. Kelen Ákos termékfejlesztő szakgyógyszerész. Kezdetben a vénás keringési problémákat a legtöbben csupán apró „szépséghibaként” érzékelik: ez a seprűvéna. – „Aztán ahogy az idő előrehaladtával a vénás vérvisszaáramlás folyamatosan romlik, egyre gyakoribb lesz a bokatáji dagadás, a lábszárduzzanat, a nehézláb-érzés, a fájó, fáradt lábak, a kidudorodó visszerek, a visszérgyulladások, és a fekélyesedés. Nyáron az ezzel járó panaszok gyakrabban elfordulnak és sokkal intenzívebbek, mivel a melegben még jobban kitágulnak a vénák.”

Ezekre a problémákra nyújtanak segítséget a vadgesztenyés készítmények. A vadgesztenye magjából kinyert gyulladáscsökkentő hatású eszcin csökkenti az érfalak áteresztő képességét, ezzel megakadályozva az ödéma létrejöttét. „Tradicionálisan az érfalak erősítésére, a vénás visszaáramlás és a perifériás keringés javítására, az ödémák felszívódásának elősegítésére, valamint a lábszárfekély kezelésére alkalmazzák. Mindezek mellett csökkentheti a gyulladást és a duzzanatot.” – folytatja Dr. Kelen Ákos.

A Dr. Kelen vadgesztenye-kivonatot tartalmazó készítmények enyhítik a krónikus vénás elégtelenség és a visszér tüneteit, javítják a bőr hidratáltságát, könnyítenek a sajgó, fájó, visszeres, gyenge keringésű, ún. „nehéz” lábakon. Használatukkal késleltetni tudjuk a visszérre jellemző hatások kialakulását és csökken a lábszár viszkető – feszülő érzése. Hatóanyagaikkal fokozzák a lábak vérellátását és az érfalak

átjárhatóságát, és mindegyik biztonsággal alkalmazható terhesség és szoptatás idején is. A Dr. Kelen Visszér Sósborszesz Gél állagának köszönhetően könnyen beszívódik, és gyorsan kifejti hűsítő hatását a feszülő, gyulladástól meleg bőrfelületen. A Dr. Kelen vadgesztenye-kivonatot tartalmazó termékei csupa hasznos gyógynövények és természetes alapanyagok felhasználásával készülnek tartósítószer nélkül és így fejtik ki gyógyító hatásukat.

További kérdésekkel kapcsolatban írj nekünk FB oldalunkon vagy az info@drkelen.hu emailcímre.

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top