Legyél bronzbarna egész évben! - dr.Kelen

Legyél bronzbarna egész évben!

legyelbronzbarna_feutured

Mára már mindenki egyetért abban, hogy a szoláriumozás nem ördögtől való dolog, nagyon sok jótékony hatása van, de a te felelősséged, hogy mértékkel és kellő odafigyeléssel használd. Dr. Kelen Ákos termékfejlesztő szakgyógyszerész az alábbiakban foglalja össze az egészséges szoláriumozással kapcsolatos tudnivalókat.

A mesterséges „napforrás” óriási előnye, hogy a speciális fénycsövek fényösszetétele állandó, télen-nyáron rendelkezésedre áll és független a környezeti hatásoktól. Pontosan, igény szerint adagolható, így te döntesz, hogy mire van szükséged. Amellett, hogy szép barna lesz a bőröd, a mértékletes szoláriumozás az egészségedre is jótékony hatással van, hiszen feltölti D-vitamin raktáradat, ami növeli szervezeted ellenálló képességét és még a kedved is jobb lesz.

Tényleg van értelme speciális szoláriumkrémet használni?

Igen! Sajnos sokan nem veszik elég komolyan, pedig nagyon fontos a megfelelő szoláriumkrémek (szoláriumaktivátorok) használata. A barnulási folyamat és a bőr védelme megfelelő szoláriumkrémmel optimalizálható. Elengedhetetlen, hogy a választott krém aktiválja a bőr barnulási képességét, azaz tartalmazzon melanin képződést támogató, ill. abban közvetve, vagy közvetlenül részt vevő anyago(ka)t (tyrosin-származék, Adenosine Triphosphat, Riboflavin), mert így elősegíti az UV fény eredményesebb hasznosulást. A szoláriumkrémek egyik legfontosabb összetevője a bőrünkben, természetesen is megtalálható Tyrosin, amit a szoláriumkrémekkel nagyobb mennyiségben juttatunk a bőrbe. Ez tulajdonképpen a szoláriumban történő barnulás “alapanyaga”, ami az UV fény hatására, természetes módon barna melaninná alakul. Egyszerűen fogalmazva: Tyrosin + UV fény = melanin = barna bőr.

>> Tovább a szoláriumkrémekhez

Szoláriumkrém használatával akár 40%-al hatékonyabban barnulhatsz. Rövidebb idő alatt mélyebb, egyenletesebb barnaságot érhetsz el, miközben kevesebb UV sugár éri a bőröd. Figyelj arra is, hogy a készítmény hámregeneráló, hidratáló és bőrvédő anyagot is tartalmazzon és válassz tartósítószer-mentes szoláriumkrémet, hogy ne terheld a bőröd felesleges mesterséges anyagokkal.

Ha extra barnaságra vágysz, keresd a bronzosítós szoláriumkrémeket, amely két féle barnulási mechanizmust egyesítenek és már a használat után kb. 3 órával kialakul a barnaság.

Fontos, hogy semmiképpen ne használj naptejet szoláriumozáshoz vagy szoláriumkrémet napozáshoz! A naptejek fényvédő krémek, megóvnak a leégéstől és a napból érkező UV sugarak káros hatásaitól, míg a szoláriumkrémek a szolárium UV fényének optimális hasznosulását segítik és egyben ápolják az igénybe vett bőrt. Ne szoláriumozz sminkelve, mert a sugárzás hatására a különféle kozmetikumok nem várt hatást okozhatnak a bőrön. Egyes gyógyszerek átmeneti fényérzékenységet okozhatnak, ezért mindig figyelmesen olvasd el a betegtájékoztatót.

Gyakran merül fel a kérdés vásárlóink részéről, hogy melyik szoláriumkrémet válasszák, ezért elkészítettünk egy útmutatót, ami alapján mindenki megtalálhatja a számára ideális szoláriumkrémet. https://drkelen.hu/szolariumguide

További kérdésed van a szoláriumozással, szoláriumkrémekkel, speciális alapanyagokkal kapcsolatban? Írj nekünk FB oldalunkon vagy az info@drkelen.hu emailcímre, személyesen fogom megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Dr. Kelen Ákos – termékfejlesztő szakgyógyszerész

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top