Hogyan működik az önbarnító? - dr.Kelen

Hogyan működik az önbarnító?

hogyanmukodik_onbarnito_feutered

Sok tévhit és alaptalan félelem él a köztudatban az önbarnítók használatával kapcsolatban, pedig ez a legbiztonságosabb mód, amely napallergiásoknak, érzékeny fehér bőrűeknek is lehetőséget teremt a barnulásra UV fényterhelés nélkül.

Az UV fény a bőr mélyebb rétegeibe hatol, hosszú távon öregítheti a bőrt, miközben az önbarnító teljesen más, természetes hatásmechanizmussal barnít és kizárólag a bőr legfelső rétegét érinti.
Az „igazi” önbarnítók nem tartalmaznak festékanyagot, a barnításért felelős hatóanyagok természetes eredetűek, a bőr barnasága egy természetes bőrreakció eredménye.  Az önbarnító hatása 3-5 óra alatt alakul ki (addig nem szabad lemosni), és a bőr természetes hámlásával (5-6 nap) foltmentesen, fokozatosan elhalványul. Ugyanakkor vízálló, nem lemosható.

Az önbarnítók fő hatóanyagai az Erythrulose és DHA (ezek természetes cukorszármazékok) A DHA jellemzően cukorrépából vagy nádcukorból nyerhető – korábban alternatív ételédesítőként használták és egy véletlen folytán derült ki a bőrbarnító hatása. Az Erythrulose pedig egy a málnában is megtalálható cukorszármazék.

Ez a két hatóanyag természetes kapcsolatba lép a bőr legfelső rétegében előforduló aminosavakkal, és kialakul a barnaság. Sejtvédő zöld kávé kivonat támogatja a folyamatot és anti-ageing hatása is jelentős.

Az ideális készítmény titka a felsorolt változatos összetevők optimálisan megválasztott kombinációjában rejlik. A megfelelő hatóanyagok egy gazdag hidratáló krém alapba dolgozva biztosítják a természetes, egyenletes, bársonyos barna bőrt.

Javasolt tartósítószer- és színezőanyag-mentes készítményt választani, hogy ne terheljük a bőrünket felesleges mesterséges anyagokkal.

Foltos leszek az önbarnítótól?

Nem! Ha egyenletesen eloszlatom. Az aminosavak egyenletesen fordulnak elő a bőrben, tehát ahol a krém a bőrt éri, ott kialakul a természetes, egyenletes barnaság. Ahol nem kenjük be, ott nyilván nem tud kialakulni a kívánt bőrszín. A Dr.Kelen önbarnítókban használunk egy speciális segédanyagot is, amely a krém optimális szétterülő képességét biztosítja.

Fontos megjegyezni, hogy az önbarnított bőr nem nyújt teljes védelmet az UV sugarak ellen, mivel nem a bőr mélyebb rétegeiben alakul ki a barnaság. Napozás és szoláriumozás esetén ezért feltétlen javasolt a megfelelő naptej vagy szolikrém alkalmazása.

Praktikus tanácsok:

  • Ajánlatos este, fürdés után önbarnítani. Várjunk, míg bőrünk tökéletesen megszárad, mivel nedves bőrön nem lehet egyenletesen eloszlatni a krémet és nem szívódik fel megfelelően a hatóanyag.
  • Az egyenletes felszívódást segíthetjük, ha testradírt használunk barnítás előtt.
  • Ha biztosra akarunk menni, először a világosabb árnyalatú önbarnítóval próbálkozzunk egy kis testfelületen ellenőrizve az egyéni színreakciót.
  • A hajlatokban (térd, könyök) csak vékonyabb rétekben vigyük fel a krémet.
  • Használat után mindig alaposan mossunk kezet, figyelve az ujjközökben és a köröm alatt megbúvó maradványokra. Érett bőr esetén különösen figyeljünk az egyenletes felvitelre. Füleknél, az áll és a haj vonalánál ne legyen éles határvonal, illetve nyakunkra, dekoltázsra is kenjünk.
  • Türelmesen várjuk meg, míg bőrünk beszívja a barnító krémet, 1-2 perc.
  • A gyapjúruhát, gyapjúszőnyeget barníthatja a termék, hiszen a bőrhöz hasonlóan aminosavakat tartalmaz.
  • Reggel nyugodtan újra fürödhetünk, a kialakult barna bőrszín nem fog lemosódni.

Kérdésed, észrevételed van az önbarnítókkal kapcsolatban? Fordulj hozzánk bizalommal!

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top