Hogyan előzhetjük meg a terhességi csíkok és a visszér kialakulását terhesség alatt? - dr.Kelen

Hogyan előzhetjük meg a terhességi csíkok és a visszér kialakulását terhesség alatt?

babamania_stira_youtube

A terhesség csodálatos időszak, de a női test ilyenkor nagy változásokon megy keresztül, amelyek néha nyomot hagynak. Dr. Kelen Ákos termékfejlesztő szakgyógyszerész segítségével összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogyan előzhetjük meg a terhességi csíkokat és a visszér kialakulását.

Terhességi csíkok kezelése és megelőzése:

  • A terhesség során fellépő hirtelen térfogat növekedést bőrünk nem tudja lekövetni, vagyis túlfeszül, ami a terhességi csíkok kialakulásához vezethet.
  • Legfontosabb a megelőzés. Már a terhesség korai szakaszában fordíts kellő gondot a bőrápolásra, hogy segíts a bőrnek megtartani rugalmasságát.
  • Válassz kifejezetten striára fejlesztett termékeket, amelyek hidratálják és támogatják a bőr kötőszövetét, vagyis segítenek megelőzni a csíkok kialakulását.
  • Akkor sem kell kétségbe esni, ha már kialakult a stria. A speciális krémek ebben a stádiumban is segíthetnek a megjelenő csíkok elhalványításában.

Visszerek kezelése és megelőzése:

  • A terhesség során részben a testsúly növekedés miatt keringési problémák léphetnek fel, gyakori a lábduzzanat, nehézláb érzés, ami visszerek kialakulásához vezethet.
  • Hajlamosság esetén viselj kompressziós harisnyát, hogy támogasd a lábak vérkeringését és csökkentsd a visszerek kialakulásának kockázatát.
  • Használj természetes növényi kivonatokat (pl. vadgesztenye) tartalmazó készítményeket, amelyek segítenek megőrizni az erek rugalmasságát,  hozzájárulnak az egészséges keringéshez, hűsítik, frissítik a nehéz lábakat és segíthetnek megelőzni a visszerek kialakulását.

Fontos tanácsok:

  • Megelőzés a legfontosabb! Ne várj, amíg a probléma kialakul, kezdd el a megelőző intézkedéseket (életmód, megfelelő krémek) már a terhesség kezdetén.
  • Hidratáld a bőrödet rendszeresen, és használj olyan termékeket, amelyek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és egészségét.

Hallgasd meg a Dr. Kelen Ákossal készült beszélgetést további részletekért.

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top