Gondoskodjunk gyermekünk megfelelő napvédelméről - dr.Kelen

Gondoskodjunk gyermekünk megfelelő napvédelméről

babamania_youtube_thumbnail

Ahogy beköszönt a nyár, a gyerekek izgatottan vetik bele magukat a vízi kalandokba és szabadtéri tevékenységekbe. Szülőként fontos feladatunk, hogy mindeközben gondoskodjuk  gyermekünk bőrének megfelelő védelméről. A Dr. Kelen Ákos termékfejlesztő szakszógyszerész az alábbi videóban foglalja összeössze a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

 1. Válasszunk megfelelő napvédő készítményt és használjuk elegendő mennyiségben 
  A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb, ezért fontos olyan napvédőket választani, amelyeket kifejezetten gyermekek részére fejlesztettek és  magasabb faktorszámmal rendelkeznek. Érdemes a gyermekek részére SPF 50-es terméket választani, de kialakult alapszín esetén is minimum SPF 30-as készítmény javasolt. Ügyeljünk rá, hogy minden területet alaposan kenjünk be.

 2. Krém vagy spray? 
  Bár sokan a krémet javasolják, mert könnyebb megfelelő vastagságban felvinni, a spray is megfelelő választás lehet, különösen aktívabb gyerekek esetében. A lényeg, hogy vízálló terméket válasszunk, hogy a pancsolás közben is megfelelő védelmet biztosítsunk és ne szennyezzük feleslegesen a vizeket.

 3. Napozás után
  Ha mégis leégett a gyermek bőre, fontos megfelelő ápolást biztosítani. Speciális napozás utáni nyugtató gélek segíthetnek megnyugtatni és hidratálni a bőrt. Az Aloe Vera hatóanyag erre különösen alkalmas.

 4. Megfelelő védőruházat
  A ruházat nem nyújt elegendő védelmet a káros UV sugarak ellen, de kiegészítő védelemnek alkalmas. Széles karimájú kalapok és hosszú ujjú világos pólók is segíthetnek védeni a bőrt.

 5. Folyamatos odafigyelés
  A napvédőkrém újra alkalmazása és a gyerekek árnyékban tartása, különösen dél és három óra között, segít minimalizálni a leégés kockázatát.

A gyermek bőrének védelme a nyári időszakban kiemelten fontos. Gondoskodjunk róla, hogy a kicsik élvezhessék a napsütést biztonságosan és egészségesen!

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top