Viszlát sportsérülés! Helló sportkrém - dr.Kelen

Viszlát sportsérülés! Helló sportkrém

viszlat_sport

Nincs olyan sportoló, aki ne találkozott volna már izomlázzal, húzódással, rándulással a bemelegítés elhanyagolása – esetleg egy hirtelen mozdulat, vagy megerőltető edzés miatt. Ugyanúgy érinti ez a kezdő, mint a profi sportolókat. A megfelelő gyakorlatokat ugyan semmiképpen sem helyettesítik a speciális sport készítmények, de nagyban támogatják azokat, fokozzák a hatékonyságot.

Nézzük meg melyik problémához milyen sportkrém javasolt. Azt már az elején leszögezhetjük, hogy az egyszerű, „univerzális” sportkrém nem jó választás! Gondoljunk csak bele, hogy teljesen másról szól a bemelegítés, mint az izomlazítás vagy egy elhúzódó sérülés kezelése, tehát az ezekhez használt sportkrémeknek is más és más a funkciója és hatásmechanizmusa. Vegyük sorra a legfontosabb szakaszokat a sportolás során, ahol szükség lehet támogatásra.

Bemelegítés

A megfelelő bemelegítés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni: kell, hogy a szervezet fizikailag és mentálisan is felkészüljön az edzésre, és elérje az optimális „üzemi hőfokot”. Gyakran adódhat olyan helyzet, amikor nem jut rá elég idő, vagy az előző edzés hatása még érezhető. Ilyenkor tesz jó szolgálatot a bemelegítő gél, ami biztosítja az izmok optimális oxigén és vérellátását, javítja a bemelegítés hatékonyságát, csökkenti a sérülések kockázatát és hozzájárul a teljesítmény fokozásához. A természetes gyógynövényi hatóanyagokban gazdag, keringésfokozó bemelegítő gél hatására csípős, kellemes melegérzet, esetenként bőrpír jelzi a gél lokális keringésfokozó hatását. A bőrpír akár órákon keresztül is megmaradhat, ez teljesen természetes. Főbb hatóanyagok, amelyek a bemelegítést támogatják: boróka, citrom olaj, fahéj, mentol, eukaliptusz.

Nyújtás, izomlazítás

Nagyon fontos időt szánni a sportolást követő levezetésre, az izmok, ízületek megnyugtatása, lenyújtása. A megfelelő nyújtó, lazító gyakorlatokat követően javasolt speciális izomlazító gél használata, mely az edzés következtében jelentkező fáradtságérzetet csökkenti, frissít, valamint gyulladáscsökkentő és izomgörcsoldó hatásának köszönhetően segít megelőzni az izomláz kialakulását. Az izomlazításban fontos szerepet játszó természetes hatóanyagok: menta, rozmaring, gyömbér, mentol.

Sérülés kezelése – regenerálás

A legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat kisebb-nagyobb sérülés, főleg a kor előrehaladtával. A fájdalom azonnali mérséklésére javasolt az ICE gél használata, mely hosszan tartóan és intenzíven hűsíti a sérült területet a túlhülés, fagyás veszélye nélkül. Kompressziós kötés alatt alkalmazva és a végtagot felpolcolva a duzzanat (oedema) gyorsabban mérséklődik. Allantoin és pantenol tartalma gyorsítja a bőr regenerálódását.

A sportsérülés kezelésében, az izmok, ízületi szalagok regenerálásában jó szolgálatot tesz a Regeneráló sportkrém, amit kúraszerűen, napi háromszor is célszerű használni. Ilyen esetekben sok összetevős, komplex gyógynövény kombináció lehet csak igazán hatékony úm. levendula, rozmaring, zsálya és kakukkfű, eukaliptusz, édesgyökér-kivonat, allantoin, mentol, kámfor.

A Dr.Kelen Sport készítmények természetes eredetű alapanyagokkal készülnek felhasználva a gyógynövények természetes jótékony hatását és természetesen tartósítószer-mentesek.

További kérdésed van a sportkrémekkel, speciális alapanyagokkal kapcsolatban? Írj nekünk FB oldalunkon vagy az info@drkelen.hu emailcímre, személyesen fogom megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Dr. Kelen Ákos – termékfejlesztő szakgyógyszerész

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top