dr Kelen Andras - dr.Kelen

Dr. Kelen András

Alapító

A családi hagyományokat követve 1971-ben szerzett diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán, majd a Richter Gedeon Gyógyszergyár Kozmetikai Ágazatának fejlesztőjeként dolgozott 20 éven át. Nevéhez fűződnek többek között a máig ismert a Fabulon, a Fabulissimo és a Richtofit kozmetikumok.

1976-ban „summa cum laude” eredménnyel doktori címet, majd 1977-ben Gyógyszertechnológus Szakgyógyszerész képesítést szerzett.  Számos gyógyszer és kozmetikai szabadalom fűződik nevéhez. Szakértelmét megannyi cégen belüli és állami díjjal ismerték el. A Richter Gedeon Rt. kozmetikai kutatás és gyártás részlegének felszámolását követően feleségével 1992-ben alapította a Dr.Kelen-t.

Dr. Kelen András azóta is a gyógynövények és új kozmetikai hatóanyagok, megoldások megszállottja, miközben ragaszkodik a gyógyszergyártásban megszokott, szigorú minőségi követelményekhez. A mai napig aktívan részt vesz a termékfejlesztésekben, folyamatosan kutatja az új hatóanyagok felhasználási lehetőségeit.

Eközben büszke nagypapaként végtelen türelemmel és nyugalommal próbálja elhinteni az unokákban a tudományok és a világ iránti érdeklődést. Fejlesztői szenvedélyében fia, Dr. Kelen Ákos (szintén gyógyszerész) már több éve tevékenyen osztozik, s immár együtt gondoskodnak arról, hogy a Dr.Kelen termékek „természetesen hassanak” és szolgálják az emberek egészségét.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top