dr. Kelen Ákos - dr.Kelen

Dr. Kelen Ákos, PhD

A családi tradíciókat követve a Semmelweis Egyetemen szerzett gyógyszerész diplomát. Szakmai pályafutását a Richter Gedeon Nyrt. Készítményfejlesztési Főosztályon kezdte, és közben Ph.D. tudományos fokozatot szerzett. További képzésekkel szélesítette látókörét, készült a családi céghez való csatlakozásra. Felsőfokú iparjogvédelmi végzettséget és Bachelor Business Administration képesítést szerzett.

„Már gimnazistaként, akaratlanul is az életem része volt a családi vállalkozás. A vacsoraasztalnál elkerülhetetlenül szóba került a cég is, sőt eleinte, iroda híján sokszor a kőbányai panel lakásunk nappalijában zajlottak az üzleti megbeszélések. Tanulságos volt, hogy egészen a kezdetektől testközelből láthattam szüleim erőfeszítéseit és eredményeit. Megtapasztaltam, hogy komoly erőfeszítésekkel, kitartással és alázattal születhet meg és fejlődhet egy cég. Diákként többször rakodtam és szállítottam a termékeket.”

Ákos a munkája és szaktudása elismeréseként egyre magasabb fokozatot ért el a Richter Gedeon gyógyszergyár ranglétráján. „Egy ponton válaszúthoz érkeztem. El kellett döntenem, hogy gyógyszeripari karriert építek, vagy én is szerepet vállalok a családi álom megvalósításában. Az utóbbit választottam. Szabadságra és személyes fejlődésre vágytam, persze tudtam, hogy ezzel a döntéssel visszavonhatatlanul óriási felelősséget is vállalok. Tudtam, hogy nem öröklött pozícióm lesz és a Dr.Kelen „ranglétráját” is meg kellett másznom.”

A szülők mellett dolgozott éveken keresztül, mielőtt átvette a kutatás-fejlesztés irányítását, illetve az ügyvezetői feladatokat. „Fontosnak tartom a tradíció és az innováció összhangját., Büszkeséggel tölt el, hogy szüleim kizárólag szakmai önerőből, anyagi értelemben a semmiből létrehoztak egy stabil céget, amely családunk és kollégáink megélhetését garantálja, miközben az emberek számára az egészség adta szabadság örömét biztosítjuk termékeink révén. Célom, hogy a múltra építve egy jól működő cégstruktúrát alakítsunk ki a folyamatos termékfejlesztések mellett.”

Ákos mindig talál időt a mozgásra. Ha nulla fölé kúszik a hőmérséklet biciklivel érkezik az irodába, mínusz alatt jéghokival vezeti le energiáit, túrázásra pedig bármilyen időjárás alkalmas számára. Ebbe felesége és három gyermeke is gyakran becsatlakozik.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top