hogyan valasz naptejet - dr.Kelen

Hogyan válassz naptejet?

Hogyan válassz naptejet?

1. Faktorszám/SPF

Ez jelzi, hogy az adott termék használatával hányszor több időt tölthetsz a napon leégés veszélye, bőrpír kialakulása nélkül a saját bőröd érzékenységéhez mérten.

A megfelelő faktorszám kiválasztásához figyelembe kell venned a bőröd általános érzékenységét, illetve az aktuális barnultsági szintedet. A bőr barnasága bizonyos fokú „természetes” védelmet nyújt, ezért a nyár elején erősebb faktorszámot érdemes választani, de lebarnult bőr esetén gyengébb is elég lehet.

Vannak bizonyos testrészek, amelyek érzékenyebbek, hajlamosabbak a leégésre (pl. arc, vállak, kopasz fej.) Ezeken a felületeken érdemes magasabb faktorszámú készítményt alkalmazni.

Az európai szabvány szerint 6 – 50+ -ig terjed a számozás. Ha 50-nél magasabb faktorszámot látsz a napvédő készítményen, az annyit jelent, hogy nem európai skála szerinti terméket tartasz a kezedben.

Ha bizonytalan vagy, inkább erősebb faktorszámot válassz. Lehet, hogy kicsit kevésbé leszel barna, de megkíméled a bőröd a leégéstől, károsodástól..

2. Adagolás

Spray

Mindenkinek, aki nem szeret krémezni. Praktikusan, egyenletesen felvihető a nehezen elérhető helyekre is. 

Krémpumpa

Jól kontrollálható adagolása. Egyszerű, gyors és higiénikus

Egykezes kupak

Klasszikus megoldás. Használata gazdaságos, igény szerinti adagolható.

3. Kiszerelés

Válaszd a számodra legkedvezőbb kiszerelést!

Családi

Naptej az egész családnak

Spray pumpa

Hajtógáz nélküli spray, ergonomikus harang forma

Tubus

Klasszikus kiszerelés. Igény szerinti mennyiségben felkenhető. Kézi poggyászban felvihető méret

Városi

Városi használatra kifejlesztett termék, táskában elfér. Kézi poggyászba felvihető méret.

4. Jelzések

Faktorszám

Ez jelzi, hogy hányszor több időt tölthetsz a napon leégés veszélye, bőrpír kialakulása nélkül. A megfelelő faktorszám kiválasztásához figyelembe kell venned a bőröd általános érzékenységét, illetve az aktuális barnultsági szintedet.

UVA + UVB védelem

Az UVA sugarak gyorsítják a bőröregedést, az UVB sugaraknak barnító/égető hatása van. Fontos, hogy olyan napvédőt válassz, amely mindkét fajta sugárzás ellen véd. Erre utal a UVA karikában jelzés a termékek címkéjén.

Formula

Keresd a számodra megfelelőformulát

Vízálló

Válassz vízálló napvédőt, amely nem ázik le a bőrödről fürdőzéskor. Ezzel nem csak a bőrödet véded, hanem az élővizeket is.

Faktorszám

Ez jelzi, hogy hányszor több időt tölthetsz a napon leégés veszélye, bőrpír kialakulása nélkül. A megfelelő faktorszám kiválasztásához figyelembe kell venned a bőröd általános érzékenységét, illetve az aktuális barnultsági szintedet

Speciális tulajdonságok

Keress speciális igényednek megfelelő készítményt (Gyerek, NaturA, Sport, Szúnyogriasztós, stb. )

UVA + UVB védelem

Az UVA sugarak gyorsítják a bőröregedést, az UVB sugaraknak barnító/égető hatása van. Fontos, hogy olyan napvédőt válassz, amely mindkét fajta sugárzás ellen véd. Erre utal a UVA karikában jelzés a termékek címkéjén.

Vízálló

Válassz vízálló napvédőt. Ezzel nem csak azt biztosítod, hogy fürdéskor is védi a bőröd, hanem az élővizeket is véded.

Minden SUN termékünkre igaz!

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top