Nemet mondunk a mesterséges tartósítószerekre!

shutterstock_1017383524

Nem is gondolnánk, de a tartósítószer sajnos modern korunk részévé vált –nemcsak az élelmiszerekben, hanem a legtöbb kozmetikumban is megtalálhatóak ezek a mesterséges anyagok. Pedig ennek egyáltalán nem szükségszerű így lennie! A mi termékeink egytől egyig tartósítószer nélkül készülnek.

Megdöbbentő, de a magyar piacon kapható kozmetikumok közel 90 százaléka tartósítószert tartalmaz – a szoláriumkrémek közül pedig szinte csak a Dr.Kelen készítményei az egytelenek, amelyekben nem található tartósítószer.

A gyógyszerészeink ugyanis termékenként olyan speciális összetételeket dolgoznak ki, amelyek mintegy „jótékony mellékhatásként” a termék tartósságát is természetes módon biztosítják. Kicsit olyan ez, mint a lekvároknál a cukor. Jó ízt ad és tartósít. Persze kozmetikumoknál ennél azért picit bonyolultabb a helyzet.

 A készítményeket úgy alkotjuk meg, hogy első körben kiválasztjuk azokat az aktívanyagokat, amelyek megoldást jelentenek az adott problémára. Ha a megfelelő hatás megvan, utána jön az eltarthatósági szempont. Számunkra ugyanis alapvető fontosságú, hogy csak olyan egészségtudatos terméket engedjünk ki a kezeink közül, amelyeket mindenki biztonsággal használhat.

Persze, felmerül a kérdés: Mi történik akkor, ha a hatékonyságot nem lehet kombinálni a természetes tartóssággal? Számunkra egyszerű a válasz: a vásárlókat soha nem akarjuk semmilyen veszélynek kitenni, így

azok a termékek, amelyeknél a természetes tartósítást nem tudjuk megoldani, meg sem születnek.

A termékfejlesztés komplex folyamat: nem elég megtalálni a megfelelő aktívanyagokat – a gyártástechnológia (anyagok sorrendje, a hőfok, sőt még a keverés folyamata) is legalább ugyanennyire fontos a tökéletes végeredményhez.

A természetes tartósítást a többi között illóolajokkal, speciális növényi kivonatokkal érjük el, illetve bizonyos termékeknél az alkohol is segít.

Honnan tudhatjuk, hogy egy termék mesterséges tartósítószert tartalmaz?

Ha egy termék összetevői között paraben, benzoic acid, formaldehyde és thiomerosal szerepel, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a készítmény mesterséges tartósítószert tartalmaz – ezért is érdemes vásárlás előtt elolvasni a címkét.

Miért van az, hogy a piacon kapható kozmetikumok közel 90 százaléka mesterséges tartósítószert tartalmaz, ha anélkül is megoldható az eltarthatóság?

Az ok egyszerűbb, mint gondolnánk: nem minden gyártó rendelkezik megfelelő szaktudással, illetve sokkal egyszerűbb és kényelmesebb mesterséges tartósítószerrel biztosítani a készítmények szavatossági idejét, hiszen így nincs gyártói rizikó – csak a bőr számára felesleges és lehet kockázatos a mesterséges anyagok alkalmazása. Számunkra azonban a vásárlóink egészsége a legfontosabb.

Legyél bronzbarna egész évben!

Mára már mindenki egyetért abban, hogy a szoláriumozás nem ördögtől való dolog, nagyon sok jótékony hatása van, de a te felelősséged, hogy mértékkel és kellő

Tovább >>

Ne égesd magad!

Egészség adta szabadság nyáron is… Itt a nyár, végre kiszabadultunk a négy fal közül, néhány nap alatt akarunk egész évre való barnaságot szerezni, a gyerek

Tovább >>

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban a Dr.Kelen két kategóriában; „Kiváló fogyasztói márka” és „Innovatív márka” kategóriában is

Tovább >>

Hogyan működik az önbarnító?

Sok tévhit és alaptalan félelem él a köztudatban az önbarnítók használatával kapcsolatban, pedig ez a legbiztonságosabb mód, amely napallergiásoknak, érzékeny fehér bőrűeknek is lehetőséget teremt

Tovább >>

Mentes-M díjban részesültünk!

Nagy büszkeséggel osztjuk meg a hírt, hogy a szakmai zsűri döntése alapján a Dr.Kelen Visszér gél termékünk nyerte a 2019-es Mentes-M díj „célzott hatású bőrápolás”

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top