Mi okozza a bőrpírt és miért nem probléma? - dr.Kelen

Mi okozza a bőrpírt és miért nem probléma?

borpir

Időnként érkezik hozzánk egy-egy ijedt hangú megkeresés bizonyos készítményeink használata során jelentkező bőrpirosodással kapcsolatban, ezért úgy gondoltuk megosztunk pár hasznos tudnivalót a bőrpírt okozó hatóanyagokkal kapcsolatban.  

A bőrpír egyeseknél erősebben jelentkezik, és van, aki rosszabbul viseli, mások kifejezetten kedvelik, mert szeretik, ha azonnal érzik a készítmények hatását. A jelentkező bőrpír szerencsére nem kórós jelenség vagy allergiás reakció, hanem néhány természetes hatóanyag hatása. Jellemzően két-három órán belül enyhül vagy teljesen elmúlik. 

A Dr.Kelen készítményekben több olyan természetes hatóanyagot használunk, amelyek helyi szinten fokozzák a keringést, így alkalmazásuk során kipirosodhat a bőr.  

Ezeknek a hatóanyagnak fontos feladata van. Az ízület és reuma emulgélek esetében segítik a hatóanyagok felszívódását, míg a zsírégető készítmények esetében a zsírszövetekben felgyorsítják az anyagcserét, és segítik a zsírégetés bomlástermékeinek elszállítását. 

Bőrpírt, vérkeringést fokozó hatóanyagok 

Ilyen, bőrpírt okozó hatóanyag a fahéj és a gyömbér, amelyek természetes „melegítő” növények, és fokozzák a vérkeringést. A fahéj és a gyömbér több sport és zsírégető (Shape) készítményünk hatóanyagai, mert kitűnő anyagcsere serkentő hatásúak. Gyorsítják a zsíroxidációt és így elősegítik a súlycsökkenést. Használatuk vérbőséget idéz elő, így segítik a salakanyagok bőrből való távozását, valamint támogatják a speciális hatóanyagok, mint a L-Carnitin és a zsírégető tulajdonságokkal rendelkező koffein felszívódását, mélyebb bőrrétegbe jutását. A bemelegítő gél esetében fokozzák az anyagcserét, támogatják az izom oxigén- és energiaellátását, és felkészítik az izmokat, ízületeket a terhelésre. 

A zöld kávé kivonat egy igazi multifunkcionális hatóanyag. A benne lévő antioxidánsok és E-vitamin fokozzák a bőr védelmét, serkentik a vérkeringést és üdeséget biztosítanak a bőrnek, ezért a zsírégető (Fit Coffee) készítményekben használjuk.  

Sport (sportkrém) és masszázskrémeink egyik értékes hatóanyaga az eukaliptusz, amely fokozza az izmok optimális vér- és oxigénellátását, mely stimulálja az izomszövetet. 

A csípősség érzet és a bőrpír intenzitása több tényezőtől függ.  

„Ez nagyrészt egyéni érzékenységtől függ, hiszen a csípősség az ún. fájdalom receptorokat (is) ingerli, amelyeknek érzékenysége egyénről-egyénre rendkívül változó.” – mondja Dr. Kelen Ákos termékfejlesztő szakgyógyszerész. – „Mivel a receptorok bőrfelületi eloszlása testtájanként változó, például a lábszáron nagyságrendekkel kevesebb található, mint az alkaron és a combon, ezért az érzet testtájanként is eltérő lehet.” A bőrpír és a csípősség érzés függ a bőr pillanatnyi állapotától is, szárazabb, kevésbé hidratált bőr esetében intenzívebben jelentkezik.

Erős bőrpír leginkább a következő termékeink esetében tapasztalható: Dr.Kelen Ízület gél, Dr.Kelen Fit Shape mélyzsírégető, Dr.Kelen bemelegítő gél, Dr.Kelen Hot masszázskrém 

Enyhébben mértékben előfordulhat bőrpirosság a Dr.Kelen Fit Coffee zsírégető krémben, illetve a Dr.Kelen Fit Slim és a Dr.Kelen Reuma emulgél használata során is. 

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top