Kávé, a karcsúsítás bajnoka - dr.Kelen

Kávé, a karcsúsítás bajnoka

coffee_feutured

Szeretjük erősen és gyengén, röviden és hosszan, tejjel és anélkül. Legtöbben a kávét naponta többször is fogyasztjuk, de közben nem is sejtjük, hogy csupa értékes hatóanyag rejlik benne, mint a koffein és a klorogénsav, amelyek a zsírégető termékek fő alapanyagai.

A kávé sok száz évvel ezelőtt indult világhódító útjára Afrikából, felfedezését azóta is megannyi legenda és titokzatos történet övezi. Az egyik változat szerint vándorló afrikai törzsek juttatták el a magvakat, míg egy másik szerint arab rabszolgakereskedők. A legvalószínűbb talán az, hogy egy misztikus iszlám szekta, a szufik hathatós közreműködésével került Etiópiából a Közel-Keletre, ahonnan előbb Európába, majd Dél-Amerikába is eljutott.

Többféle kávénövény létezik, de a két legismertebb fajta az arabica és a robusta, amelyek megjelenésükön kívül számos dologban különböznek egymástól. Az viszont közös bennük, hogy mindkettőben megtalálható a koffein és a klorogénsav.

Klorogénsav, a szuper antioxidáns

A klorogénsav egy természetes antioxidáns vegyület, amely a kávébabban található, és amelynek számos jótékony hatása van az egészségre. Főként fogyásra és vérnyomás csökkentésére használják, de a legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a klorogénsav csökkentheti a vércukorszintet, javíthatja a hangulatot és segíthet a fertőzések gyógyításában.

Általánosan elfogadott, hogy a klorogénsav vegyületének elhízás-ellenes hatása van, és nagyban hozzájárulhat a súlyvesztéshez, gátolja a raktározási folyamatot és a zsírsavak szintézisét. Stimulálja a kollagénszintézist, így hozzájárul a bőr rugalmasságának fenntartásához. Gyulladáscsökkentő hatású, így különösen előnyös cellulit, stria bőrproblémák esetén, anti-mikrobiális tulajdonságainak köszönhetően pedig segít megelőzni a különböző bőrfertőzések kialakulását.

Koffein: a nagy zsírbontó

A koffein egy természetben előforduló pszichoaktív anyag, stimuláló tulajdonságokkal. Serkenti az idegrendszert, amely közvetlen jeleket küld a zsírsejteknek, ezáltal fokozza a zsírbontást. A természetes eredetű koffein az egyik legsikeresebb zsírégető hatóanyag. A sejtbe bejutva gyorsítja a zsírégetést és gátolja a zsírdepók ismételt kialakulását. „A sejtek anyagcsere folyamatait több szinten is fokozó együtthatást nevezik komplex koffein-hatásnak, ezért a koffein a zsírégető kozmetikai készítmények egyik legeredményesebb hatóanyaga.” – magyarázza Dr. Kelen Ákos termékfejlesztő-szakgyógyszerész. – „A koffein, amellett, hogy felgyorsítja az anyagcserét, gyorsítja a lipolyzist, azaz a zsírégetést, és intenzív anticellulit hatású, azáltal, hogy gátolja a zsírraktárak felépülését a sejtekben.”

Ahogy a klorogénsav, úgy a koffein is erőteljes antioxidáns hatású, gátolja a szabadgyökök sejtpusztító hatását és aktív védelmet nyújt az UV sugarak sejtkárosító hatása ellen. Lassítja a sejtöregedést és támogatja a sejtanyagcserét.

„A fenti jótékony hatások miatt számos Dr.Kelen termékben alkalmazzuk ezeket az értékes hatóanyagokat. Dr.Kelen Fit alakformáló gélek koffein és klorogénsav tartalmuknál fogva fellazítják a makacs zsírlerakódást, fokozzák a zsírégetést és kisimítják a narancsbőr okozta gödröcskéket.” – folytatja Ákos.

További kérdésekkel kapcsolatban írj nekünk FB oldalunkon vagy az info@drkelen.hu email címre.

Magyar Brands

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy a Magyar Brands Szakmai Bizottságának döntése alapján 2020-ban

Tovább >>

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Top