Gyakori kérdések

FITNESS TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

 

Miért csíp ill. miért pirosít néha a Fitness SLIM?

A bőr természetes állapota (pl. hidratáltsága) egyénenként eltérő és évszaktól, napszaktól függően folyamatosan változik. Ez magyarázza, hogy a készítmény egyszer kicsit jobban csíp, pirosít, máskor pedig egyáltalán nem. A bőrpír ill. a melegérzet nem befolyásolja a készítmény hatékonyságát és egyéntől függően 10-40 percen belül megszűnik. Klinikai vizsgálat garantálja, hogy a hypoallergen Fitness Slim zsírégető gélt az érzékeny bőrűek is kockázat nélkül használhatják hosszú időn át.
A Dr.Kelen Fitness Fiugure gél más hatóanyag-kombinációval, „csípésmentesen” garantál sikeres alakváltozást!

 

Mi okozza, hogy a gyártási tételek színárnyalata néha kicsit eltérő?

A gyógynövény tartalmú készítmények gyártások közötti esetleges színárnyalat különbségét a gyógynövények színének természetes, évszaktól, stb. függő ingadozása okozhatja. A színárnyalat a termék minőségét, hatékonyságát semmiben sem befolyásolja.

 

Mennyi idő múlva érhető el eredmény a karcsúsítóval?

Karcsúsító termékeink hatásának eredménye nagyban függ a kiindulási állapottól, napi testmozgástól, étkezési szokásoktól és a termék használatának gyakoriságától. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy egy 150 ml-es flakon elhasználása már látható/érezhető sikert hoz.

 

Célzott karcsúsító kezelésekhez használhatók-e a fogyasztó gélek?

Igen. Használatukkal különböző kezelések (masszírozás, infraszaunás, fóliás, tekercseléses stb.) hatásossága nagymértékben fokozódik. A lerakódott zsír mobilizálásával, a zsírégetés aktiválásával, a mikrokeringés fokozásával ott csökkentik a centimétereket, ahol az a legfontosabb.

 

Sportolás, testedzés, fitnessgépek használata előtt érdemes-e a felvitelt megismételni?

Igen. Ilyenkor elégséges a mozgást megelőző percekben ezt megtenni, de pl. úszás előtt legalább félórát hagyjunk, hogy a hatóanyagok beszívódjanak.

 

Kismamák használhatják-e a Fitness Firm bőrfeszesítőt?

A várandós kismamáknak nem érdemes, mert a Fitness Firm bőrfeszesítő a terhesség folyamán fellépő természetes folyamatok ellen "dolgozik", de terhességet követően a készítmény használata kimondottan ajánlott, hogy a bőr mihamarabb visszanyerje eredeti állapotát. Terhesség alatt a Fitness Orange narancsbőr és/vagy a stria ellen kifejlesztett ReForma stria krémünket célszerű rendszeresen használni, ami garantálja a meglévő csíkok javulását, ill. csökkenti kialakulásának valószínűségét és mértékét.

 

A Fitness Firm bőrfeszesítő termékünket lehet-e szem alatti karikákra használni?
Hatóanyagait tekintve elvi akadálya nincs, azonban a termékkel ilyen irányú vizsgálat nem történt. Gondoljunk arra is, hogy az ún. táskásodásnak gyakran orvossal megbeszélendő okai lehetnek és jelentkezését nem a bőr elváltozása okozza.

 

Narancsbőr ellen a Fitness Cellulit vagy a Fitness Figure használata eredményesebb?
Narancsbőr szempontjából mindkét készítmény egyformán hatásos és a választást az határozza meg, hogy Ön karcsúsodást is szeretne elérni, vagy csak a narancsbőr kezelése a cél.
A narancsbőr kialakulása nem súlyfüggő (bár kétségtelen, hogy az elhízás kedvezőtlenül befolyásolja) tehát nagyon sovány alkatúaknál is probléma lehet, és ebben az esetben a Fitness Orange használata indokolt. Amikor a karcsúsodás és a narancsbőr elleni küzdelem együttesen cél, akkor a Fitness Figure terméket válassza.

 

 

LUNA TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

 

Mi okozza, hogy a gyártási tételek színárnyalata néha kicsit eltérő?

A gyógynövény tartalmú készítmények gyártások közötti esetleges színárnyalat különbségét a gyógynövények színének természetes, évszaktól, stb. függő ingadozása okozhatja. A színárnyalat a termék minőségét, hatékonyságát semmiben sem befolyásolja!

Meddig érezni a készítmények jellegzetes illatát?
A kupak felnyitásakor a szűk nyílás miatt az illat nagyon intenzív, de felvitel után szinte azonnal csökken.

Mi a különbség a gél és emulgél között?
Felvitelt követően a gélek azonnal beszívódnak, míg az emulgélek beszívódása kicsit lassabban, optimális masszírozási idő után következik be. A hagyományos értelemben vett masszírozáshoz a megfelelő összetételű masszázsolajainkat ajánljuk.

Vadgesztenyés LUNA sósborszesz gélt visszérműtét után lehet-e használni?
Lehet, sőt kimondottan ajánlott a visszerek újbóli kialakulásának késleltetése, ill. elkerülése érdekében, (természetesen kizárólag a műtéti sebek begyógyulását követően). A termék vérző, kisebesedett felületre nem használható.

Igaz-e, hogy a sósborszesz gél sikerrel alkalmazható felfekvés (dekubitus) megelőzésére?
Igaz, mert használatával a felfekvés kialakulása jelentősen késleltethető, különösen a vadgesztenyés és japánakácos hatóanyagtartalmú LUNA használatával javítható a helyi keringés. A termék kisebesedett, vérző felületre (így már a kialakult felfekvésre) nem használható.

 

Mi a különbség a Luna vadgesztenyés sósborszesz gél és a Luna vadgesztenyés lábbalzsam között? Melyiket válasszam?

Mindkét termékben azonos hatóanyag kombináció van (vadgesztenye kivonat - eszcin). Tehát hatékonyságuk egyforma. A sósborszesz gél kellemesen hűsít, azonnali enyhülést ad, azonban alkohol tartalmánál fogva hosszabb használat esetén száríthatja a bőrt, míg a lábbalzsam egyúttal ápolja a száraz bőrt. Ennek tükrében évszaktól vagy bőrtípustól függően válasszuk a terméket, de gyakran a 2 termék felváltva való használata a legjobb megoldás.

 

 

SUNSOLAR SZOLÁRIUMKRÉMEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

 

Melyik a "legerősebb" SunSolar termék?
Valamennyi szoláriumaktivátor barnulást fokozó hatása egyformán erős, eltérést a hozzáadott "szolgáltatásokban" mutatnak (Bronz - extra mélybarnaságot biztosít, Plus - fokozott bőrvédelmet biztosít, az Anti-Age öregedésgátló hatású, Cold - hűsítő hatás, Fire - melegérzetet kelt, Slim - karcsúsító hatást is garantál, Bronz - önbarnító komponensének köszönhetően a barnaság már 2-3 óra múlva látható)

Ha érzékeny a bőröm, melyiket válasszam?
A SunSolar Fire kivételével bármelyiket választhatja, de leginkább a SunSolar Sensitiv vagy a SunSolar Plus aktivátor használata javasolt, mivel a termék nagyfokú bőrvédelem mellett garantálja a dekoratív barna szín elérését.

Önbarnítós szolikrém (SunSolar Bronz) önmagában használható?
Használni éppen lehet, mert a termék önbarnító komponense szoláriumozás nélkül is barnít. Azonban ilyenkor inkább ajánljuk a SelfSun Tan önbarnító termékünket, amely nem tartalmaz (ez esetben fölösleges, kizárólag szoláriumozáskor ható) szoláriumaktivátor komponenst.

Nem hagy foltot a ruhán szoláriumozás után az önbarnítós szoláriumaktivátor?
Nem hagy foltot és fontos, hogy felvitelt követő 2-3 óráig ne mossuk le, hogy önbarnító komponense a hatását ki tudja fejteni.

Lehet-e napozót használni szoláriumozáshoz?
Nem!! mert ekkor a szoláriumcsövek által kibocsátott UV-sugarak - amik a barnaság kialakulását biztosítják- "közömbösítődnek", tehát szoláriumozáskor nem fogunk barnulni.

Miért használjak balzsamot szoláriumozás után? Tényleg fontos?
Igen, nagyon fontos! Szoláriumozás során a bőrt UV sugárzás éri, tehát extra ápolásra szorul éppen úgy, mint napozás után. A bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, hidratáló hűsítő balzsam kellemesen nyugtatja, frissíti az igénybevett, kiszáradt bőrt, pótolja annak zsír-és vízveszteségét.

 

 

SELFSUN ÖNBARNÍTÓVAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

 

Napozhatok, szoláriumozhatok önbarnító használata mellett?
A legnagyobb nyugalommal, csak azt ne felejtse, hogy az önbarnítóval elért barna szín nem jelenti a bőr természetes sugárvédelmének kialakulását, fényvédelmet nem biztosít, ezért napozáskor a bőr típusának megfelelő faktorszámú napozót kell használni.

16 éves kor alatt is használható az önbarnító?
Teljes biztonsággal használható mindenkinek, nemre, korra való tekintet nélkül, mert teljesen ártalmatlan. A készítmény kizárólag a bőr elhalt sejtjeivel képez színreakciót, így a bőr természetes hámlásával a barnaság eltűnik, "lekopik".A tartós, egyenletes barnaság megtartásához az önbarnító alkalmazását 3-5 naponként ismételni szükséges.

Miért mossak kezet az önbarnító felvitele után, de miért ne mosakodjak?
Az egyenletes felvitelt követő kézmosás azért szükséges, hogy a tenyér és körmök barnulását elkerüljük. Mosakodni 3-5 óráig azért nem szabad, mert a színreakció kialakulása időigényes, és amennyiben ezen idő alatt lemossa, a kívánt szín nem jön létre. Ezért legcélszerűbb az esti felvitel, hogy reggel barna bőrszínnel ébredjen.

Miért kell a hajlatoknál vékony rétegben felvinni az önbarnítót?
Ennek oka, hogy pl. saroknál, vagy egyéb hajlatokban a megfestett, elhalt sejtek kopása lassabban történik. Ezért nem célszerű ráncos (arc)bőr esetén az önbarnító használata.

 

 

SUNSAVE NAPOZÓ TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

 

Mit jelent valójában a faktorszám (SPF, LSF)?
A faktorszám megmutatja, hogy használatával a bőr saját védelmi idejéhez képest (porcelánbőr esetén: 5-10 perc, világos bőrnél 10-20 perc, sötétebb bőrnél 15-25 perc, kreol bőrnél 20-30 perc) hányszor több idő tölthető napon a károsodás veszélye nélkül. (pl. olyan bőrtípus esetén, amelynek 30 perc a saját védelmi ideje, 10 faktoros napozó használata mellett 5-20x10 percet, azaz kb. 1-3 órát tölthet napon viszonylagos biztonság mellett.) Különböző faktorszámú termékek együttes alkalmazásánál a faktorszámok nem adódnak össze. A helyes faktorszám kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy a napsugárzás intenzitása hegyekben 300 méterenként 4%-al, vízben 5%-al, homokban 15%-al, havon ill. minden fehér felületen 80%-al nő.

Miért nincs magasabb faktorszámú SunSave napolaj?
Olajos közegbe a fényvédő komponensek csak korlátozott mértékben használhatók.

Nem fogok kiütést kapni a napozóktól? Érzékeny bőrre is használható?
Bőrbarát összetételük garantálja, hogy minden bőrtípus esetén nyugodtan használhatók. Legtöbb termékünk esetében Hypoallergen tesztek is garabntálják, hogy bőre biztonságban van.

 

Miben különbözi az azonos faktorszámú gyerek és felnőtt naptej?

A gyerek naptejek speciális, szigorú engedélyezési folyamaton mennek keresztül, kifejezetten érzékeny gyerek bőrt is megfelelően védik és pancsoláskor is védenek.

 

Használhat-e felnőtt gyerek naptejet és fordítva?

Felnőtt nyugodtan használhat gyerek naptejet, hiszen ezzel még nagyobb biztonságban lesz bőre. Általában fordítva sem okoz problémát, de gyermekeink bőrének védelme érdekében javasolt a kifejezetten részükre kifejlesztett napvédők használata.

 

Melyik SunSave készítmény javasolt a bőröregedés megakadályozására?

Minden SunSave termék gátolja a bőr idő előtti öregedését, de amennyiben kiemelt figyelmet szeretne fordítani erre a problémára, használja legújabb fejlesztésünket, a SunSave F30 AntiAge napkrémet, amely lassítja a szabadgyökök sejtkárosító hatását és különleges összetevői megakadályozzák a bőr idő előtti öregedését.

 

Mire jó a SunSave Barnaságőrző lotion? Szoláriumozás után is lehet használni?

A barnaságmegőrző lényege, hogy használatával akár hetekkel tovább megőrizhető a szép barna bőrszín arcon és testen egyaránt. A forTan formula a bőrrel együttműködve, természetes úton fejti ki hatását. Szoláriumozás után is ajánlott.

 

MASSZÁZSTERMÉKEK, ALAKFORMÁLÓK

 

Mi a masszázsolajok vivőanyaga?
Paraffinolaj, amit természetes zsírsavakkal, zsírsav-trigliceridekkel kombinálunk, hogy okkluzív (póruseltömítő) hatását kiküszöböljük.

Össze lehet-e keverni a különböző masszázsolajainkat?
Igen, minden további nélkül.

Elegyíthető-e a Fitness Slim gél és az anticellulit masszázsolaj?
Nem! Ha mindkettőt akarjuk használni, a következőképpen tegyük: először a Fitness Slim gélt használjuk, majd kb. félóra múlva (a gél beszívódásának ideje) masszírozhatunk a masszázsolajjal (Ez a módszer javasolható minden gél- olaj kombinációval történő kezelés esetén!)
vissza